13 - भाषित-संस्कृतम्‌

From Samskrita Vyakaranam
13---bhAShita-saMskRutam
Jump to navigation Jump to search

नमस्काराः, भाषितसंस्कृतवर्गे सर्वेषां स्वागतम्‌!

अस्मिन्‌ जालपुटे भाषितसंस्कृतवर्गसम्बद्ध-करपत्राणि, ध्वनिमुद्राणि च अत्र लभ्यन्ते |

भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गाः[edit source | hide | hide all]

भाषितसंस्कृतवर्गसम्बद्ध संस्कृतशिक्षणसामग्री अत्र लभ्यते।

वर्गाः शिक्षिका/शिक्षकः ध्वनिमुद्रणानि-करपत्राणि समयावलि
शिक्षिका भव्या-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः G१ S१ & G७ S७ (Class 1) Sat 6:00AM EST(USA) /Sat 3:30PM IST(India)
शिक्षिका लक्ष्मी-भगिनी गुरुवासरस्य भाषितसंस्कृतम्‌ -२०१९ वर्गः Thu 10:00 AM EST (USA) /Thu 7.30 PM (India)
शिक्षकः निरञ्जन्-महोदयः रविवासरस्य भाषितसंस्कृतम्‌ -२०१९ वर्गः Tue 8:30 PM EST (USA) /Wed 6.00 AM (India)
1 शिक्षकः कार्तिक्‌ महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः १ (Spoken Sanskrit Class #1) Sun 10:30 AM EST/Sun 08:00PM IST & Thursday 9PM EST/Friday 6:30AM IST
2 शिक्षकः रघुपति आचार्य भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः २ (Spoken Sanskrit Class #2) Thu 10 PM EST(USA) /Fri 7:30 AM IST (India)
3
4 शिक्षिका नीता भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ४ (Spoken Sanskrit Class #4)
5 शिक्षिका हेमा भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ५ (Spoken Sanskrit Class #5)
6 शिक्षिका जानकी-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ६ (Spoken Sanskrit Class #6) Complete
7 शिक्षिका लीना-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ७ (Spoken Sanskrit Class #7) Thursday 10:00AM EST(USA) / Thursday 7:30 AM IST(India)
8 शिक्षिका दर्शना-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ८ (Spoken Sanskrit Class #8) Thursday 10:00PM EST(USA) / Friday 7:30 AM IST( India)
9 शिक्षिका रमा-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ९ (Spoken Sanskrit Class #9) Saturday 8:30 AM EST(USA) / Saturday 6:00 PM IST (India)
10 शिक्षकः मेहुल-महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः १० (Spoken Sanskrit Class #10) Sunday 6:30 AM EST(USA) / Sunday 4:00 PM IST(India)
11 शिक्षिका रामप्रिया-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ११ (Spoken Sanskrit Class #11) Fri 8:30 AM EST (USA) / Fri 6.00 PM (India)Sat 9.30 AM(EST)/ Sat 8 pm (India)
12 शिक्षिका राधिका-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः १२ (Spoken Sanskrit Class #12) Fri 7:30 AM EST(USA /Fri 5:00PM IST(India)
13 शिक्षकः जगन्नाथ-महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः १३ (Spoken Sanskrit Class #13) Sat 11AM EST(USA) / Sat 8:30PM IST(India)
14 शिक्षिका सावित्री-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः १४ (Spoken Sanskrit Class #14) Mon 11.00AM EDT(USA) / Mon 8.30 PM IST(India)
15 शिक्षकः नित्यानन्द-महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः १५ (Spoken Sanskrit Class #15) Complete
16 शिक्षिका सुमित्रा-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः १६ (Spoken Sanskrit Class #16) Complete
17 शिक्षिका अखिला-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः १७ (Spoken Sanskrit Class #17) Friday 10:00AM EDT (USA) / Friday 8:30 PM IST ( India)
18 शिक्षिका अञ्जली-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः १८ (Spoken Sanskrit Class #18) Monday 10:30 AM EST(USA) / Monday 8:00PM IST(India)
19 शिक्षिका हरिप्रिया-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः १९ (Spoken Sanskrit Class #19) Thu 9:00PM EST(USA) / Fri 6:30 AM IST(India)
20 शिक्षकः अजय-महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः २० (Spoken Sanskrit Class #20) Tue 9.30 PM ET (USA) / Wed 7.00 AM IST (India)
21 शिक्षिका ऐश्वर्या-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः २१ (Spoken Sanskrit Class #21) Complete
22 शिक्षकः कमलराजन्‌-महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः २२ (Spoken Sanskrit Class #22) Friday 9:00PM EST(USA) / Saturday 6:30 AM IST( India)

Friday 11:00PM EST (USA) / Saturday 8:30 AM IST( India)

23 शिक्षकः बुद्धदेव-महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः २३ (Spoken Sanskrit Class #23) Completed
24 शिक्षकः शेखर-महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः २४ (Spoken Sanskrit Class #24) Completed
25 शिक्षिका चिन्मयी-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः २५ (Spoken Sanskrit Class #25) Sun 8:00AM PST(USA)Sun 5:30 PM IST(India)
26 शिक्षकः वेङ्कटराम महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः २६ (Spoken Sanskrit Class #26) Sat 9:00 AM EST (USA) /Sat 6:30 PM IST(India)
27 शिक्षिका सरला-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः २७ (Spoken Sanskrit Class #27) Completed
28 शिक्षकः तपस्‌-महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः २८ (Spoken Sanskrit Class #28) ----
29 शिक्षकः श्रीधर-महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः २९ (Spoken Sanskrit Class #29)
30 शिक्षिका उमा-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ३० (Spoken Sanskrit Class #30) Saturday 6:00AM EDT (USA) / Saturday 3:30 PM IST (India)
31 शिक्षकः जयन्तकुमार-महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ३१ (Spoken Sanskrit Class #31) Sunday 10:00PM EST (USA) / Monday 7:30 AM IST (India)
32 भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ३२ (Spoken Sanskrit Class #32) -
33 शिक्षिकः आराविन्दा-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ३३ (Spoken Sanskrit Class #33) -
34 शिक्षिका मीना-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ३४ (Spoken Sanskrit Class #34) Saturday
35 शिक्षकः संजीव-महोदय भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ३५ (Spoken Sanskrit Class #35) Completed
36 शिक्षिका गार्गी-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ३६ (Spoken Sanskrit Class #36) Sunday 6:30 AM EST( USA) / Sunday 9:00 PM IST(India)
37 शिक्षकः पूर्णानन्द-महोदय भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ३७ (Spoken Sanskrit Class #37) Completed
38 शिक्षकः अरविन्द-महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ३८ (Spoken Sanskrit Class #38) Sun-10:00 AM EST (USA)SUN, 07:30 PM IST (India)
39 शिक्षकः वेणुगोपाल-महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ३९ (Spoken Sanskrit Class #39) Sunday 9:15 AM EST(USA) / Sunday 7:45 PM IST(India)
40 शिक्षिका जयलक्ष्मी-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ४० (Spoken Sanskrit Class #40) Thu 10:00 AM EST (USA) / Thu 7.30 PM (India)
41 शिक्षिका शुभदा-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ४१ (Spoken Sanskrit Class #41) Completed till विभक्तिवल्लरी level. Tue 10:30 AM EST(USA) /Tue 8:00 PM IST(India)
42 शिक्षिका गीताञ्जलि-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ४२ (Spoken Sanskrit Class #42) Tue 8:30 AM EST (USA) / Tue 6:00PM IST( India)


Wed 6:30 AM EST(USA) / Wed 4:00PM IST(India)

43 शिक्षिका बानुमती-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ४३ (Spoken Sanskrit Class #43) Complete
44 शिक्षकः श्रीराम-महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ४४ (Spoken Sanskrit Class #44) Sun+Thu 11.00AM EDT(USA)Sun+Thu 8.30 PM IST(Inidia)
45 शिक्षकः स्वामी रघुवीरानन्दः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ४५ (Spoken Sanskrit Class #45) Thu 9:00PM EST(USA) / Fri 6:30 AM IST(India)
46 शिक्षिका कादम्बरी-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ४६ (Spoken Sanskrit Class #46) Sunday 10:10 AM EST(USA / 7:40 PM IST (India)

Saturday 8:00PM EST(USA) / Sunday 5:30 AM IST (India)

47 शिक्षिका अनुराधा-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ४७ (Spoken Sanskrit Class #47) Complete
48 शिक्षिका संगीता-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ४८ (Spoken Sanskrit Class #48)
49 शिक्षकः देवाशीष-महोदय भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ४९ (Spoken Sanskrit Class #49) ---
50 भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ५० (Spoken Sanskrit Class #50)
51 शिक्षिका मधुमिता-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ५१ (Spoken Sanskrit Class #51)
52 शिक्षिका प्रिया-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ५२ (Spoken Sanskrit Class #52) Saturday-8.00 PM EDT (USA) / Sunday 5.30 AM IST (India)


Sunday 6:30 AM EDT (USA) / Sunday 4:00PM IST(India)

53 शिक्षिका अनुराधा-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ५३ (Spoken Sanskrit Class #53)
54 शिक्षकः सूर्यनारायण-महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ५४ (Spoken Sanskrit Class #54) Sunday 7:30 AM EDT(USA) / 5:00 PM IST (India)
55 शिक्षिका शोभा-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ५५ (Spoken Sanskrit Class #55) Fri 10:00AM EDT(USA)Fri 7:30 PM IST(India)
56 शिक्षिका प्रेमलता-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ५६ (Spoken Sanskrit Class #56) Geetasopanam:

Fri 9:00AM CDT(USA) / Fri 7:30 PM IST(India)

Bhaashaapravesh:

Sat 8:00AM CDT(USA) / Sat 5:30PM IST(India)

57 शिक्षकः पूर्णेन्दु-महोदयः भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ५७ (Spoken Sanskrit Class #57) Geetasopanam:

Friday 10:00AM EDT (USA( / 7:30 PM IST(India)

Bhashitasamskritam:

Sunday10:00AM EDT(USA) / Sunday 7:30 PM IST(India)

58 शिक्षिका काव्या-भगिनी भाषितसंस्कृतम्‌ - वर्गः ५८ (Spoken Sanskrit Class #58) Continuing Classes of Class#46

Saturdays 8 pm  - 9.30 pm EDT(USA)/

Sundays 5:30 am- 7:00 am IST(INDIA)




–––––––––––––––––––––––––––


धेयम्‌ -- If you would like to receive notification via email whenever a new page (new lesson) gets added to our site, [click here] and fill in your email address. New lessons are added every few weeks.

Also we have multiple classes conducted via conference call, on the subjects of Paniniiya Vyakaranam, Nyaya shastram, and also a bhAShA-varga for those wanting to refine their language skills. All classes are free, and people can join from anywhere in the world via local phone call or internet, whichever is more convenient. For class schedules and connect info, click here.

To join a class, or for any questions feel free to contact Swarup <dinbandhu@sprynet.com>.